FYSIOTHERAPEUT EN KINDERFYSIOTHERAPEUT OLGA KOLKMAN

Hallo, Ik ben Olga Kolkman en ben sinds 2011 werkzaam bij fysiosportief en jawel ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk toe!

Na het afronden van mijn vier jarige opleiding tot fysiotherapeut heb ik de 1 jarige specialisatie neurorevalidatie gedaan. Deze opleiding richt zich op het behandelen van mensen met neurologische klachten. Hierbij kunt u denken aan parkinson, beroerte (CVA), MS etc.
Daarnaast heb ik samen met Manon Huiskes het rugrevalidatie traject binnen onze praktijk opgezet, wat nog steeds tot zeer goede resultaten bereikt bij mensen met langdurige rugklachten. Ook is dit effectief bij mensen met heup-knie- en nekklachten.

Het werken met volwassenen vind ik erg leuk maar ik moet toch eerlijk bekennen dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen.
Daarom ben ik in 2013 gestart met de 3 jarige master opleiding tot kinderfysiotherapeut. Sinds 2016 mag ik mezelf MSc Kinderfysiotherapeute noemen. Ik ben van mening dat je niet alleen op de opleiding het vak kinderfysiotherapie leert maar dat ervaring in het werkveld net zo belangrijk is. Naast mijn werkzaamheden bij fysiosportief heb ik van vier jaar parttime bij kinderfysiotherapie Leeuwarden gewerkt in een heel leuk team van kinderfysiotherapeuten. Hier heb ik erg veel ervaring opgedaan en mezelf verder kunnen ontwikkelen als kinderfysiotherapeut.

In 2019 ben ik weer volledig bij fysiosportief gaan werken als kinderfysiotherapeut. En het vak kinderfysiotherapie is gelukkig aanstekelijk, want sinds dit jaar is mijn collega Merel van der Leij ook gestart met deze opleiding. Zij komt mij in de praktijk versterken.

Sinds 2018 ben ik één keer in de twee weken op woensdag ochtend in het Martini Ziekenhuis te vinden. Samen met de sportartsen Hans de Vries en Bram Bessem draaien wij het kinderspreekuur. Hierbij kijken we multi disciplinair naar (complexe) sportblessures bij kinderen. 
Samen met sportfysiotherapeut Leon Meijer hebben we de cursus sportrevalidatie bij kinderen op Papendal gegeven.

Tot slot maak ik deel uit van de werkgroep Kinderhoofdpijn Netwerk Noord. Met deze werkgroep richten we ons op de fysiotherapeutische behandeling van hoofdpijnklachten bij kinderen.

De veelzijdigheid die het vak kinderfysiotherapie geeft spreekt mij erg aan. De verschillende problematiek waarvoor kinderen bij mij komen en de dynamiek van het samenwerken met ouder en kind kom ik s ochtends erg graag mijn bed voor uit! 
Natuurlijk is werk niet de enige reden waarom ik s ochtends mijn bed uitkom. Ik hou erg van sporten (voetbal, tennis, hardlopen en fitness) en ben een gezelligheid dier, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Olga Kolkman fysiotherapeut & kinderfysiotherapeut bij fysiosportief Groningen

OLGA HELPT JOU MET:

heup-lies-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

FYSIOTHERAPIE

kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-2

KINDERFYSIOTHERAPIE

MAAK JE AFSPRAAK MET OLGA

Optioneel. Hiermee kan Olga je alvast invoeren in haar administratie.
Optioneel. Hiermee kan Olga je alvast invoeren in haar administratie.
Optioneel. Hiermee kan Olga je alvast invoeren in haar administratie.