MANUEEL THERAPEUT PIETER BOUMA

Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en gewrichten en bedrijfsfysiotherapeut het team van fysiosportief versterken.

Met mijn 65 jaar ben ik de oudste of vriendelijker gezegd de eminence grise van de organisatie. Dit is ook terug te vinden in mijn behandelstrategie: klassiek werk ik met een op een contacten: mijn ervaring met groepsbehandelingen is dat “het konvooi dan zo snel vaart als het langzaamste schip”.

pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

In mijn behandelingen staat gedegen fysiotherapeutisch onderzoek op de voorgrond – zeker bewust van het feit dat de wetenschappelijke waarde van ons onderzoek -te- laag is. Tot slot staat de manuele benadering: behandeltechnieken uitgevoerd door de therapeut en dus passief of geleid actief voor de cliĆ«nt, op een meer belangrijke plaats dan de actieve oefentherapie en coaching die mijn jongere collega’s voorstaan.

In mijn vrije tijd mag ik graag functioneel bewegen, dat wil zeggen: ploeteren in de wijngaard, repareren en onderhouden van bootjes, werken aan huis en tuin en fietsen met bepakking. In dat opzicht pas ik dan misschien minder binnen het team van fysiosportief: u zult mij nooit achter een bal aan zien rennen of juichen wanneer een fraaie zeiltocht een tweede keer 3 minuten sneller was. Naar ik hoop kan ik u, met mijn meer klassieke aanpak en ervaring, u op een snelle, effectieve manier behandelen en begeleiden.

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN MET PIETER