RUG FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Heb je last van rugklachten? Uit recent onderzoek blijkt dat 60-90% van de Nederlandse bevolking wel eens last van rugklachten heeft. Dit zijn dan ook de meest voorkomende van alle klachten die wij dagelijks behandelen. Je kunt je rug vergelijken met een kapstok waarop je gehele lichaam is opgehangen. Deze kapstok moet wel kunnen bewegen en bestaat daarom uit meer dan 30 afzonderlijke wervels. Deze zijn met elkaar verbonden door flexibele schijven die ook een schokdempende werking hebben. Tenslotte beschermen de wervels ook de zenuwbanen die vanuit uw hersenen achter je rug door naar uw gehele lichaam lopen.

Je rug bestaat dus uit verschillende onderdelen en heeft een centrale rol bij al jouw bewegingen. Daarom zijn er ook veel verschillende oorzaken voor rugklachten en heeft elke rugklacht zijn eigen kenmerken. Zijn je klachten bijvoorbeeld stijfheid, of pijn? Heb je alleen klachten in je rug, of stralen deze ook uit? Wat heeft een positieve en wat heeft een negatieve invloed op je klachten? Hoe is jouw fitheid?

Juist daarom begint onze behandeling van je rugklachten met een totaal en een specifiek onderzoek. Wij willen duidelijk krijgen of de oorzaak van jouw klacht in je lichaam zit, de manier waarop u je rug gebruikt, of allebei.

 

Heb je bijvoorbeeld last van stijfheid bij het opstarten van bewegingen en worden deze beter wanneer je meer beweegt? Dit kan komen door een afname van de beweeglijkheid van jouw wervels en opgelost worden met het mobiliseren ervan.

Krijg je een moe gevoel in je onderrug bij langer zitten of staan? Veranderd het zware gevoel geleidelijk in pijn? Dan onderzoeken wij de kracht een aansturing van de spieren die invloed hebben op jouw rug. Gerichte oefeningen verhogen de stabiliteit van je rug en zorgen voor een stevig gevoel.

Bestaan jouw rugklachten al langer? Hebben ze direct te maken met de activiteiten van jouw dagelijks leven? Dan zijn wij benieuwd naar hoe je staat en beweegt. Wij geven hier concrete adviezen voor, waardoor je jouw rug slimmer leert gebruiken en je klachten afnemen.

Rug Fysiotherapie van fysiosportief Groningen

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET RUG FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR RUG FYSIOTHERAPIE