SCHOUDER FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

SCHOUDERsportief is een team van ervaren fysiotherapeuten op het gebied van schouderklachten en alle klachten die daar direct of indirect mee te maken hebben. Dit team is gestart door Frederik Sikkema en Leon Meijer, twee fysiotherapeuten met een voorliefde voor revalidatie en sport. Daarom zien zij in de praktijk ook veel schouderletsels. Tot dit team behoort ook collega fysiotherapeut en Senior Crossfit Instructeur bij Crossfit Noord Rowan Noble. Rowan heeft zich na en tijdens zijn studie fysiotherapie veel bezig gehouden met de wereld van de krachtsport en Crossfit, waar schouderletsels ook vaak voorkomen.

Frederik, Leon en Rowan zijn van mening dat jouw schouderklacht alleen de beste zorg kan krijgen als er snel door verschillende disciplines naar de schouder gekeken kan worden. Daarom hebben wij direct contact met sportartsen en orthopeden uit de regio en werken nauw samen met de orthopeden van de Bergman Clinics uit Naarden en OCON Almelo/Hengelo. Deze samenwerking van kennis en expertise maakt het mogelijk alle belangrijke aspecten rondom jouw schouderklacht continu te monitoren en optimaal op elkaar af te stemmen. Teamwork!

Waarom is het bij schouderklachten zo belangrijk om een expert te kiezen?

De schouder is het meest beweeglijke gewricht van het lichaam, en dat is maar goed ook want je moet er veel mee kunnen doen. Het kommetje van de schouder is erg klein, en dit zorgt ervoor dat de schouder op heel veel manieren vrij kan bewegen. Het nadeel hiervan is echter dat het gewricht wat minder beschermd wordt door bottige delen, en dat hiervoor gecompenseerd moet worden. Dit gebeurt door kapsels, spieren, pezen en banden van het schoudergewricht. Deze zorgen ervoor dat de schouder op zijn plek blijft. De samenwerking tussen al deze verschillende spieren is echter enorm complex, en soms kan er een disbalans ontstaan waardoor er schouderklachten ontstaan. Het is dan erg belangrijk dat wij als fysiotherapeuten uitzoeken waar dit precies aan ligt, zodat jij de gerichte specialistische zorg krijgt die bij jouw klacht past.

Wij revalideren onze schoudertrajecten het meest binnen onze praktijk aan de Munnekeholm 1 in Groningen. Een moderne sportschool met alle facilititeiten die nodig zijn om te revalideren, zodat jij je sport weer zorgeloos kan uitoefenen. Daarnaast behandelen wij ook schouderklachten in onze praktijk aan de Osloweg 29 in Groningen. Wij kunnen hierbij gebruik maken van de trainingsfaciliteit binnen Crossfit Noord, zodat we alle mogelijkheden hebben jou weer zo sterk mogelijk te maken.

Verder hebben wij als SCHOUDERsportief ook een aantal podcasts gemaakt. Luister ze op Spotify.

Schouder Fysiotherapie van fysiosportief Groningen

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET SCHOUDER FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR SCHOUDER FYSIOTHERAPIE

Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.
Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.
Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.