Shockwave fysiotherapie uitgelegd door Marle

Marle, ik zie wel eens foto’s voorbij komen van shockwave fysiotherapie. Hoe werkt dat nou precies en zou dat voor mijn klachten ook kunnen helpen? Ik kan me goed voorstellen dat je naar aanleiding van de foto’s vragen hebt! Ik leg je graag meer uit over deze behandelmethode in mijn nieuwe Marle legt uit over shockwave fysiotherapie!

Shockwave, officieel Extracorporeal Schockwave Therapy ESWT genoemd, is een veilige, effectieve en succesvolle therapie voor vele klachten. Shockwave kan helpen bij langdurige peesklachten, denk bijvoorbeeld aan een langdurige tenniselleboog.

Shockwave therapie is een behandelvorm waarmee er met geluidsgolven pijnlijke plekken in je lichaam worden behandeld. De geluidsgolven die uit het apparaat komen verplaatsen zich onder een bepaalde druk door de huid naar de plek waar je klacht zit. De geluidsgolven stimuleren een betere bloedsomloop en stofwisseling in het gebied van je blessure en zo wordt je lichaam gestimuleerd om het weefsel zelf te herstellen! 

Meer weten? Lees onze folder over shockwave therapie >

Je fysiotherapeut kan voor jou inschatten of de shockwave therapie een goede behandelmethode voor jouw klacht is! Shockwave gaat vaak gepaard met oefentherapie omdat een combinatie van deze interventies een betere uitkomst bieden! 

Heb je pijn tijdens bewegen en denk je dat Shockwave Fysiotherapie je kan helpen? Maak een afspraak om dit te bespreken!

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons best om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder