Shockwave fysiotherapie uitgelegd door Marle

Marle, ik zie wel eens foto’s voorbij komen van shockwave fysiotherapie. Hoe werkt dat nou precies en zou dat voor mijn klachten ook kunnen helpen? Ik kan me goed voorstellen dat je naar aanleiding van de foto’s vragen hebt! Ik leg je graag meer uit over deze behandelmethode in mijn nieuwe Marle legt uit over shockwave fysiotherapie!

Shockwave, officieel Extracorporeal Schockwave Therapy ESWT genoemd, is een veilige, effectieve en succesvolle therapie voor vele klachten. Shockwave kan helpen bij langdurige peesklachten, denk bijvoorbeeld aan een langdurige tenniselleboog.

Shockwave therapie is een behandelvorm waarmee er met geluidsgolven pijnlijke plekken in je lichaam worden behandeld. De geluidsgolven die uit het apparaat komen verplaatsen zich onder een bepaalde druk door de huid naar de plek waar je klacht zit. De geluidsgolven stimuleren een betere bloedsomloop en stofwisseling in het gebied van je blessure en zo wordt je lichaam gestimuleerd om het weefsel zelf te herstellen! 

Meer weten? Lees onze folder over shockwave therapie >

Je fysiotherapeut kan voor jou inschatten of de shockwave therapie een goede behandelmethode voor jouw klacht is! Shockwave gaat vaak gepaard met oefentherapie omdat een combinatie van deze interventies een betere uitkomst bieden! 

Heb je pijn tijdens bewegen en denk je dat Shockwave Fysiotherapie je kan helpen? Maak een afspraak om dit te bespreken!

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

19 september 2023
fysiotherapie-haren-fysiosportief-rijksstraatweg148-1

Jouke Jan helpt je met fysiotherapie op de Rijksstraatweg 148 in Haren

Hallo, ik ben Jouke Jan en help je graag met fysiotherapie op onze vestiging aan de Rijksstraatweg 148 in Haren. Mijn interesse in het menselijk lichaam is mede ontstaan door mijn eigen ervaringen met blessures. Niets is zo vervelend als dat... Lees verder

19 september 2023
volleybal-donitas-fysiosportief-fysiotherapie-groningen-1

Pieter en Nico houden de volleyballers van Donitas blessurevrij

Deze week hebben collega Pieter en Nico de spelers van Donitas Heren 1 getest op hun kracht en stabiliteit, onder het mom van hun blessurepreventieweek voor aankomend seizoen. Op naar een mooie samenwerking tussen Donitas en fysiosportief! In dit artikel Volleybalvereniging Donitas Samenwerkingen... Lees verder