Shockwave fysiotherapie uitgelegd door Marle

Marle, ik zie wel eens foto’s voorbij komen van shockwave fysiotherapie. Hoe werkt dat nou precies en zou dat voor mijn klachten ook kunnen helpen? Ik kan me goed voorstellen dat je naar aanleiding van de foto’s vragen hebt! Ik leg je graag meer uit over deze behandelmethode in mijn nieuwe Marle legt uit over shockwave fysiotherapie!

Shockwave, officieel Extracorporeal Schockwave Therapy ESWT genoemd, is een veilige, effectieve en succesvolle therapie voor vele klachten. Shockwave kan helpen bij langdurige peesklachten, denk bijvoorbeeld aan een langdurige tenniselleboog.

Shockwave therapie is een behandelvorm waarmee er met geluidsgolven pijnlijke plekken in je lichaam worden behandeld. De geluidsgolven die uit het apparaat komen verplaatsen zich onder een bepaalde druk door de huid naar de plek waar je klacht zit. De geluidsgolven stimuleren een betere bloedsomloop en stofwisseling in het gebied van je blessure en zo wordt je lichaam gestimuleerd om het weefsel zelf te herstellen! 

Meer weten? Lees onze folder over shockwave therapie >

Je fysiotherapeut kan voor jou inschatten of de shockwave therapie een goede behandelmethode voor jouw klacht is! Shockwave gaat vaak gepaard met oefentherapie omdat een combinatie van deze interventies een betere uitkomst bieden! 

Heb je pijn tijdens bewegen en denk je dat Shockwave Fysiotherapie je kan helpen? Maak een afspraak om dit te bespreken!

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

13 februari 2024
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

Maak kennis met Pieter, ervaren manueel therapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en... Lees verder