SHOCKWAVE FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Extracorporeal Shockwave Therapy (ESWT) is een veilige, effectieve en succesvolle therapie voor veel – chronische – klachten. Enkele behandelingen met shockwave kunnen – chronische-  pijnklachten verminderen of in sommige gevallen laten verdwijnen. Binnen fysiosportief wordt shockwave therapie ook met succes ingezet. De werking van ESWT is inmiddels bewezen, en nog steeds wordt er onderzoek gedaan op welke manier shockwave nog meer ingezet kan worden. Internationaal onderzoek toont aan dat deze therapie effectief kan zijn voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk te behandelen zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ervaring in Nederlandse praktijken.

De werking van shockwave fysiotherapie

Onze fysiotherapeut bedient een apparaat waar geluidsgolven uit komen. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar de klacht zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in dit gebied. Zo stimuleert de behandeling het lichaam om het weefsel zelf op een goede manier te herstellen.

Shockwave fysiotherapie kan onder andere helpen bij langdurige peesklachten van je hiel, achillespees, kniepees, elleboog, schouder of scheenbeen. Het is niet alleen effectief op het moment dat er verkalkingen aanwezig zijn. Ook bij spierverrekkingen kan shockwave pijnverlichting bieden.

shockwave-fysiotherapie-groningen-fysiosportief
shockwave
shockwave-fysiotherapie-groningen-fysiosportief
shockwave

Onze Shockwave Fysiotherapie behandeling

In veel gevallen zijn mensen met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave fysiotherapie verhoogt de genezingskans sterk, met name in combinatie met oefentherapie. Op die manier wordt het weefsel namelijk weer belastbaar gemaakt zodat de pijnklachten niet terugkomen.

Onze Shockwave fysiotherapie behandeling is een uitwendig goed te verdragen therapie zonder medicijnen, anaesthesie of operatie. Minimale bijwerkingen kunnen optreden in de vorm van een lichte zwelling of wat roodheid. Een behandeling duurt ongeveer 10 minuten en geeft vaak snel en effectief resultaat. Shockwave fysiotherapie wordt aangeboden bij fysiosportief Vechtstraat 52.

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET SHOCKWAVE FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR SHOCKWAVE FYSIOTHERAPIE