VOET FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Je staat en loopt de hele dag op je voeten, dus als je klachten aan je voet hebt, dan is dit is erg vervelend. Voetklachten ontstaan door een ongelijke stand of bouw van je voeten, of een te lange of te intensieve belasting van je voet. Bij voetklachten zijn wij daarom allereerst benieuwd hoe lang je al klachten al aanwezig zijn en of je onlangs iets veranderd hebt in je houding of beweging. Ben je bijvoorbeeld begonnen met sporten, of gebruik je andere schoenen? Soms zijn je voetklachten namelijk heel makkelijk op te lossen door gericht advies over het gebruik van je voeten.

 

Zit de oorzaak van je klacht in je voet zelf en niet in het gebruik ervan? Dan doen we verder onderzoek naar de stand van je voeten en jouw looptechniek. Vervolgens bepalen we de beweeglijkheid van alle botjes in je voet. Dit zijn er nogal wat en wanneer er één niet goed meebeweegt, kan dit klachten geven in je hele voet en enkel.

Bij de behandeling van je voetklachten, zorgen wij allereerst dat de gewrichten van je voet vrijuit kunnen bewegen en de belasting tijdens het lopen gelijkmatig verdelen. Daarna optimaliseren wij je voetenstand en looppatroon.

Wil je weer sporten? Dan doen we graag mee en passen de onderdelen van onze behandeling toe in je sportsituatie. Ook wanneer je klachten in andere delen van je lichaam hebt, is het mogelijk dat wij je voetenstand onderzoeken. Deze kan namelijk invloed hebben op de houding van je gehele lichaam.

Voet Fysiotherapie van fysiosportief Groningen

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET VOET FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR VOET FYSIOTHERAPIE