Voorkom knieblessures met een preventieprogramma

Uit Fins onderzoek blijkt dat het aantal voorstekruisbandblessures bij kinderen onder de 18 jaar van 2004 tot 2014 is verdubbeld. De grootste toename van dit letsel (143 procent) zagen onderzoekers bij meisjes in de leeftijd 13 tot 15 jaar.

Lees meer over het onderzoek over knieblessures op de website van de NOS.

Knieblessures voorkomen met een preventieprogramma

Is deze ernstige knieblessure grotendeels te voorkomen? Ja, zeggen alle experts die de NOS hierover spreekt: met een preventieprogramma. Uit Noors onderzoek onder handbalsters bleek dat het aantal voorstekruisbandblessures bij hen met de helft afnam na preventieve oefeningen. Amerikaans onderzoek gericht op voetbalsters liet eenzelfde resultaat zien. Met die oefeningen moet je al op jonge leeftijd beginnen, stelt Verhagen: “Op je zeventiende ben je eigenlijk al te laat.”

Het knieteam van fysiosportief helpt knieblessures voorkomen

Binnen fysiosportief werken 7 fysiotherapeuten nauw samen op het gebied van allerlei knieklachten, en met name de voorste kruisbandblessures. In nauwe samenwerking met de orthopeden van het Martini Ziekenhuis begeleiden zij voetballers en voetbalsters zowel voor een operatie, na een operatie als preventief om ervoor te zorgen dat blessures niet voorkomen.

voorkom-knieblessures-knie-fysio

Ons knieteam heeft, vanwege het grote aantal blessures, een preventieprogramma opgesteld voor voetballiefhebbers, toegespitst op het versterken van de bovenbeenspieren, maar juist ook op de stabiliserende spieren en op goed leren kappen en draaien, wat bij voetbal vaak voorkomt en waar het vaak misgaat.

Ben jij een voetballer of voetbalster en wil jij ook graag sterke en stabiele spieren om ernstig letsel als een voorstekruisbandruptuur te voorkomen? Maak dan nu je afspraak bij één van onze kniespecialisten en zij gaan met je aan de slag!

In dit artikel

19 september 2023
fysiotherapie-haren-fysiosportief-rijksstraatweg148-1

Jouke Jan helpt je met fysiotherapie op de Rijksstraatweg 148 in Haren

Hallo, ik ben Jouke Jan en help je graag met fysiotherapie op onze vestiging aan de Rijksstraatweg 148 in Haren. Mijn interesse in het menselijk lichaam is mede ontstaan door mijn eigen ervaringen met blessures. Niets is zo vervelend als dat... Lees verder

19 september 2023
volleybal-donitas-fysiosportief-fysiotherapie-groningen-1

Pieter en Nico houden de volleyballers van Donitas blessurevrij

Deze week hebben collega Pieter en Nico de spelers van Donitas Heren 1 getest op hun kracht en stabiliteit, onder het mom van hun blessurepreventieweek voor aankomend seizoen. Op naar een mooie samenwerking tussen Donitas en fysiosportief! In dit artikel Volleybalvereniging Donitas Samenwerkingen... Lees verder