Voorkom knieblessures met een preventieprogramma

Uit Fins onderzoek blijkt dat het aantal voorstekruisbandblessures bij kinderen onder de 18 jaar van 2004 tot 2014 is verdubbeld. De grootste toename van dit letsel (143 procent) zagen onderzoekers bij meisjes in de leeftijd 13 tot 15 jaar.

Lees meer over het onderzoek over knieblessures op de website van de NOS.

Knieblessures voorkomen met een preventieprogramma

Is deze ernstige knieblessure grotendeels te voorkomen? Ja, zeggen alle experts die de NOS hierover spreekt: met een preventieprogramma. Uit Noors onderzoek onder handbalsters bleek dat het aantal voorstekruisbandblessures bij hen met de helft afnam na preventieve oefeningen. Amerikaans onderzoek gericht op voetbalsters liet eenzelfde resultaat zien. Met die oefeningen moet je al op jonge leeftijd beginnen, stelt Verhagen: “Op je zeventiende ben je eigenlijk al te laat.”

Het knieteam van fysiosportief helpt knieblessures voorkomen

Binnen fysiosportief werken 7 fysiotherapeuten nauw samen op het gebied van allerlei knieklachten, en met name de voorste kruisbandblessures. In nauwe samenwerking met de orthopeden van het Martini Ziekenhuis begeleiden zij voetballers en voetbalsters zowel voor een operatie, na een operatie als preventief om ervoor te zorgen dat blessures niet voorkomen.

voorkom-knieblessures-knie-fysio

Ons knieteam heeft, vanwege het grote aantal blessures, een preventieprogramma opgesteld voor voetballiefhebbers, toegespitst op het versterken van de bovenbeenspieren, maar juist ook op de stabiliserende spieren en op goed leren kappen en draaien, wat bij voetbal vaak voorkomt en waar het vaak misgaat.

Ben jij een voetballer of voetbalster en wil jij ook graag sterke en stabiele spieren om ernstig letsel als een voorstekruisbandruptuur te voorkomen? Maak dan nu je afspraak bij één van onze kniespecialisten en zij gaan met je aan de slag!

In dit artikel

21 mei 2024
manueel-therapeut-vacature-groningen-fysiosportief

Vacature manueel therapeut bij fysiosportief Groningen

Wij zoeken een enthousiaste manueel therapeut voor ons manueel team van fysiosportief. Ben jij een afgestudeerd manueel therapeut, of in opleiding. Wil jezelf blijven ontwikkelen, samenwerken in een team enthousiaste fysiotherapeuten én word jij blij van manuele therapie. Dan maken we graag kennis met jou! Heb... Lees verder

20 mei 2024
esther-kort-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Esther, feestganger en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Esther kort, 22 jaar oud en woon in Groningen. In 2023 ben ik afgestudeerd en ook gelijk aan het werk gegaan. Tijdens mijn stages en het werken, merkte ik dat... Lees verder