FYSIOTHERAPEUT & MANUEEL THERAPEUT HELEEN BOVEN

Hallo, ik ben Heleen Boven en ik ben vanaf september 2015 werkzaam bij fysiosportief. Hiervoor heb ik zeven jaar gewerkt in een grotere eerstelijnspraktijk in Groningen. Van 2003 tot 2006 heb ik de opleiding Fysiotherapie gedaan en na een jaar ben ik mij gaan specialiseren in de Manuele Therapie. Dit heb ik gedaan aan de SOMT te Amersfoort waar ik de Master Manuele Therapie in 2010 afgerond heb.

Het spreekt mij aan om, binnen fysiosportief, met meerdere disciplines samen te werken. De klachten kunnen hierdoor multidisciplinair benaderd kunnen, waardoor de behandeling effectiever verloopt en met betere resultaten eindigt. Vanaf 2012 ben ik me gaan specialiseren in nekklachten en hoofdpijnklachten. Ik werk al meer dan 8 jaar nauw samen met de hoofdpijnpoli en de afdeling revalidatie van het Martiniziekenhuis en heb daardoor korte lijnen met de specialisten.
In 2015 / 2016 heb ik één dag in de week op de hoofdpijndagdiagnostiek van het Martiniziekenhuis gewerkt. Hier zag ik, samen met een neuroloog, psycholoog en hoofdpijnverpleegkundige, hoofdpijnpatiënten.

In 2015-2017 heb ik deelgenomen aan de werkgroep “Hoofdpijn in de eerste lijn” van het Martiniziekenhuis. Met als doel, met alle disciplines die betrokken zijn bij hoofdpijn, de zorg rondom de hoofdpijnpatiënten in de eerste lijn te verbeteren, in samenwerking met de tweede lijn.

Op dit moment ben ik voorzitter van Hoofdpijnnetwerknoord. Dit is een netwerk met fysiotherapeuten die nauw met elkaar, huisartsen en specialisten samen werken en zich meer hebben verdiept in hoofdpijnklachten. Wij komen per kwartaal samen om het zorgpad hoofdpijn verder te ontwikkelen en up to date te houden volgens de laatste evidence based practise.

Chronische nekklachten en hoofdpijnklachten hebben grote impact op het dagelijks leven. Met een specifiek behandelprotocol kan ik een groot deel van de patiënten goed helpen en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Door mijn samenwerking met neurologen en revalidatieartsen is ook hier sprake van een multidisciplinaire benadering. Mijns inziens ligt de kracht van goede zorg in deze benadering.

In 2017 heb ik de basiscursus en masterclass duizeligheidsklachten bij het Apeldoorns duizeligheidscentrum gevolgd. Hierdoor is mij alleen maar meer bevestigd dat we vanuit de fysiotherapie veel kunnen betekenen bij duizeligheidsklachten met name bij BPPD en vestibulaire revalidatie. Door de behaalde expertise ben ik aangesloten bij het Duizeligheidsnet.

Naast deze hoofd en- nekpijn specialisatie vind ik het interessant om borstwervelkolomklachten en lage rugklachten te behandelen. Ik heb ervaren dat klachten, die niet direct lokaal verklaarbaar zijn, mede verholpen kunnen worden door manuele therapie. De wervelkolom kan namelijk medeoorzaak zijn van klachten elders in het lichaam. Te denken aan lies, schouder of hamstringklachten.

Mijn kracht als therapeut ligt uiteraard in vakkennis en ervaring, maar vooral in de persoonlijke aandacht voor de patiënt. Wat is de impact van de klachten op het dagelijks leven, wat kan de patiënt zelf doen, wat heeft de patiënt nodig om zijn klachten onder controle te krijgen en te houden.

Samen werken aan een lange termijn oplossing waardoor de patiënt niet afhankelijk wordt van therapie.

Naast mijn werk en gezin ben ik regelmatig op de tennisbaan en in de sportschool te vinden en ga ik graag met vrienden lekker eten of een wijntje drinken. Mocht u vragen hebben n.a.v. deze kennismaking schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik sta u graag te woord of ben u van dienst als therapeut.

Heleen Boven fysiotherapeut & manueel therapeut bij fysiosportief Groningen

HELEEN HELPT JOU MET:

heup-lies-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

FYSIOTHERAPIE

manuele-therapie-groningen-fysiosportief-2

MANUELE THERAPIE

HOOFDPIJN

NEK

rug-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

RUG

MAAK JE AFSPRAAK MET HELEEN

Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.
Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.
Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.