FYSIOTHERAPEUT EN SPORTFYSIOTHERAPEUT MARCEL VAN BURGSTEDEN

Sinds 2014 ben ik werkzaam bij fysiosportief als Algemeen fysiotherapeut en Master Sportfysiotherapeut, waar ik vooral de avond-fysiotherapie op maandag en donderdag voor mijn rekening neem. Mijn Bacheloropleiding Fysiotherapie heb ik in Groningen gedaan, die ik heb afgesloten met een scriptie over Prestatieverbetering door ademspiertraining. Voor deze scriptie heb ik de Menzis Transparante Zorgprijs ontvangen.

Na het afronden van de opleiding tot Fysiotherapeut, ben ik in de particuliere praktijk en 3 jaar het UMCG werkzaam geweest. Binnen deze verschillende vormen van fysiotherapeutische zorg heb ik veel ervaring opgedaan met orthopedische (sport) klachten. Mede door deze specifieke ervaring en mijn eigen interesse in sport ben ik me naast mijn werk gaan scholen Master Sportfysiotherapeut, hierdoor ben ik nog meer gespecialiseerd in sportspecifieke klachten.

Naast mijn baan als Master Sportfysiotherapeut bij fysiosportief werk ik als docent Fysiotherapie aan de opleiding tot Fysiotherapeut van de Hanzehogeschool Groningen en als ZZP-er voor onder andere Groningen Atletiek en Team 4 Mijl.

marcel-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-marcel-fysiosportief-groningen
shockwave
behandelingen-fysiosportief-groningen
marcel-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-marcel-fysiosportief-groningen
shockwave
behandelingen-fysiosportief-groningen

Als geroutineerd, allround sporter kan ik u op het gebied van sportrevalidatie begeleiden in verschillende sportdisciplines. Zelf ben ik actief handballer geweest op het nationaal hoogste niveau, heb ik competitie tennis gespeeld bij GLTB en gevoetbald bij Oranje Nassau beiden in Groningen. Momenteel houd ik me meer bezig met duursporten, zoals halve en hele marathons, achtste en kwart triathlons en survivalruns. Deze sporten hebben me in staat gesteld spieren in alle delen van het lichaam actief te gebruiken en blessures zelf te ervaren of van dicht bij te zien. Deze ervaringen hebben me geholpen een goed inzicht te hebben in blessure preventie en sportrevalidatie.

Op dit moment ligt mijn specifieke interesse en specialiteit vooral bij sport gerelateerde klachten aan de onderste extremiteit, wat in eenvoudige termen betekent alle (sport) klachten aan lage rug, heup, been en voet. Samen met u werken we aan het zo spoedig mogelijk, klachtenvrij, bereiken van uw sportieve doelen.

Ervaringen bij onze sportfysiotherapeut Marcel

  • “Marcel is kundig, ervaren en geeft duidelijk aan wat de mogelijkheden voor behandeling zijn”
  • “Marcel is deskundig. Hij creëert een ontspannen sfeer. Ik ben heel tevreden met hem.”
  • “Marcel luisterde aandachtig en nam de klacht serieus, kwam professioneel over, legt geduldig uit wat voor oefeningen je moet doen.”

 

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN MET MARCEL