De ervaring van Louisa met fysiotherapie voor haar knie van Jelke van fysiosportief

In maart 2023 had ik na een harde val met skiën een flink letsel van mijn linker knie opgelopen: een gescheurde voorste kruisband, gescheurde mediale knieband en twee kleine breuken. Ik was net afgestudeerd en zou 2 maanden later beginnen met mijn eerste baan. Mijn doel was in eerste instantie dan ook om zo snel mogelijk te revalideren en weer normaal te kunnen lopen.

Met een gescheurde voorste kruisband zijn er twee opties: operatieve reconstructie van de kruisband of geen operatie. Dan houd je mogelijk instabiliteit van je knie, maar dit kan je opvangen met sterke beenspieren. Ik zag een operatie niet zitten en wou het eerst zonder proberen, en zo kwam ik twee weken na mijn ongeluk bij Jelke van fysiosportief terecht.

De ervaring met knie fysiotherapie van Louisa bij Jelke van fysiosportief

Een maand lang deed ik oefeningen met een kniebrace om, zodat de mediale knieband kon herstellen. Ik kreeg al snel meer vertrouwen en kon na 2 weken kleine stukjes lopen zonder krukken. Nog een maand later begon in aan mijn baan, en lopen en wandelen ging al nagenoeg probleemloos.

Toen was het tijd voor een volgend doel: zou het mogelijk zijn om zonder voorste kruisband in mijn linker knie weer te skiën? Dit wou ik erg graag, als iemand die haar hele leven elke winter op ski’s heeft gestaan. Dus trainde ik tot aan de volgende wintersport wekelijks bij fysiosportief onder begeleiding van Jelke.

Bijna exact een jaar na dato stond ik weer op de piste in Oostenrijk, een kruisband armer en een kniebrace rijker. Het was even wennen, maar ik heb een fantastische wintersport gehad! En zonder ongelukken.
Ik heb een jaar lang fantastische begeleiding gehad van Jelke tijdens mijn revalidatie en training. Niet alleen heeft hij mij gepusht om hard te werken, maar was het ook altijd gezellig. Dankjewel!

ervaring-fysiosportief-wintersport-fysio-groningen

Lees meer over

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring van Rick met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

19 januari 2024
ervaring-fysiosportief-rug-fysiotherapie-groningen-eline

De ervaring van Eline met fysiotherapie voor haar rug van Anouk

Ik had al een tijdje wat nek- en rugklachten na een lange tijd in het buitenland en ben daarvoor bij Anouk terechtgekomen. Ik bleek erg flexibel waardoor ik meer spierkracht nodig had om terugkomende klachten te voorkomen. De ervaring met fysiotherapie... Lees verder