HEB IK EEN VERWIJZING NODIG VOOR EEN FYSIOTHERAPEUT?

Wanneer je bij ons in behandeling bent, dan willen wij je goed informeren. Natuurlijk over de oplossing van je bewegingsprobleem, maar ook over de organisatie van je behandeling. Bijvoorbeeld met deze informatie over of je een verwijzing nodig hebt voor een fysiotherapeut.

In de meeste gevallen kun je zonder verwijzing naar een fysiotherapeut

Heb je een aandoening, een klacht of een blessure waarmee een fysiotherapeut je wellicht kan helpen? In de meeste gevallen hoef je dan niet eerst naar je (huis)arts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut.

In deze gevallen heb je wél een verwijzing nodig voor een fysiotherapeut

Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als het gaat om een aandoening die op de chronische lijst staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een operatie van je knie of enkel. Deze lijst is opgesteld door de overheid. Op de lijst staan chronische aandoeningen (bijvoorbeeld Artrose) die vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Ook voor jongeren onder de 18 jaar wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat hier vaak om trajecten waar de zorg wat langer kan duren, en een paar behandelingen meestal niet afdoende zijn.
In de poliswaarden van je zorgverzekeraar kun je terugvinden of je een verwijzing nodig hebt van je huisarts of medisch specialist. Als je twijfelt, kun je altijd bij je fysiotherapeut terecht voor advies.

Meer informatie over je behandeling bij fysiosportief

Voor meer informatie over de eerste afspraak, de intake bij een fysiotherapeut kun je ook eens kijken op onze webpagina met informatie over je behandeling bij fysiosportief. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de organisatie van je behandeling en stel je ons je eigen vraag.