HOE GAAT EEN BEHANDELING BIJ EEN FYSIOTHERAPEUT?

Als je bij ons in behandeling bent, dan willen wij je goed informeren. Natuurlijk over de oplossing van je bewegingsprobleem, maar ook over de organisatie van je behandeling. Bijvoorbeeld met deze informatie over hoe een behandeling bij een fysiotherapeut gaat.

De behandeling van een fysiotherapeut

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld en het is duidelijk wat jouw doelen zijn, bespreekt hij met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Het is belangrijk dat jij achter het behandelplan staat, en begrijpt waarom dit plan op deze manier voor jou is uitgedacht. Een overtuiging van de aanpak komt het daadwerkelijke herstel zeer ten goede.

Het behandelplan van een fysiotherapeut

Een behandelplan kan veel dingen omvatten, en is afgestemd op jouw situatie. Soms kan het belangrijk zijn om bepaalde oefeningen, al dan niet onder begeleiding, uit te voeren om het lichaamsdeel in kwestie weer sterk en stabiel te maken.

Soms kan het zijn dat er sprake is van een beperking in beweging, waardoor manuele technieken nodig zijn om het lichaam weer soepel te maken. Ook kan het voorkomen dat er sprake is van teveel spierspanning, waarbij detonisatie (massage) of dry needling een uitkomst kan zijn. Zo zijn er nog veel meer dingen waar een fysiotherapeut mee kan werken om jou weer pijnvrij en fit te kunnen maken.

De behandelingen van de fysiotherapeuten van fysiosportief

Binnen onze praktijk hebben we veel specialismen, zodat we veel mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten een helpende hand kunnen bieden.

 

Meer informatie over je behandeling bij fysiosportief

Voor meer informatie over de eerste afspraak, de intake bij een fysiotherapeut kun je ook eens kijken op onze webpagina met informatie over je behandeling bij fysiosportief. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de organisatie van je behandeling en stel je ons je eigen vraag.