WAARMEE KAN EEN FYSIOTHERAPEUT MIJ HELPEN?

Als je bij ons in behandeling bent, dan willen wij je goed informeren. Natuurlijk over de oplossing van je bewegingsprobleem, maar ook over de organisatie van je behandeling. Bijvoorbeeld met deze informatie over waarmee een fysiotherapeut jou kan helpen.

Waarmee een fysiotherapeut jou kan helpen

Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:

• blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug; dit kan bijvoorbeeld zijn ten gevolge van sport, werk, ouderdom of leefgewoonten.
• vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij zorg die jou weer helpt om functioneel te kunnen bewegen;
• na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen. Voor een operatie noemen we prehabilitatie, en is belangrijk omdat het de kans op een succesvol revalidatietraject na de operatie aanzienlijk vergroot. Revalidatie na een operatie is essentieel voor een geslaagde uitkomst.
• in het algemeen gezonder wild worden. Een fysiotherapeut kan je namelijk ook helpen als je nauwelijks klachten hebt, maar wel een steun in de rug kunt gebruiken om sterker, fitter en gezonder te worden. Ook kun je beter tegen stress, verhoog je je weerstand en verklein je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes 2 en kanker. De fysiotherapeut kan je helpen om een plan te maken om voldoende te bewegen, gezond te eten en je gezonde nieuwe leefstijl te behouden.

Waarmee fysiotherapie jou kan helpen

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.

Vaak kun je terecht bij een algemeen fysiotherapeut, maar soms is het handig om naar een gespecialiseerde fysiotherapeut te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan manuele therapie bij rugklachten, of echografie bij het beoordelen van spieren en pezen in het lichaam.

De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen en doet ook een screening waarin hij bekijkt of jij aan het juiste adres bent. Wanneer de fysiotherapeut twijfelt dan verwijst hij of zij je door naar een (huis)arts, en stelt de arts op de hoogte van zijn of haar bevindingen.

In de meeste gevallen kun je zonder verwijzing naar de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet eerst naar de huisarts.

Op onze website vind je veel informatie over allerlei aandoeningen waarmee wij je kunnen helpen. Als het jou nog niet duidelijk is of fysiotherapie de juiste weg is voor jou, stel dan hier je vraag en we geven je zo spoedig mogelijk antwoord.

Meer informatie over je behandeling bij fysiosportief

Voor meer informatie over de eerste afspraak, de intake bij een fysiotherapeut kun je ook eens kijken op onze webpagina met informatie over je behandeling bij fysiosportief. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de organisatie van je behandeling en stel je ons je eigen vraag.