Blessurevrij hardlopen uitgelegd door Marle

Marle, ik ben sinds de uitbraak van het corona-virus begonnen met hardlopen maar krijg toch wat klachten, hoe komt dat en wat kan ik nu het beste doen? Vervelend, ik leg je er graag meer over uit! ??‍??

Nu de meeste sporten even niet kunnen worden uitgevoerd is hardlopen een goede manier om actief te blijven! Helaas brengt het lopen ook een kans op blessure’s met zich mee. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld klachten aan de achillespees, scheenbenen, voet en knie.

Een slechte looptechniek is één van de oorzaken van blessures. Bij een blessure is het vaak zinvol om je looptechniek kritisch te bekijken en zonodig bij te schaven!

blessurevrij-hardlopen-groningen-fysiosportief

Hardloopblessures kunnen ook ontstaan door overbelasting, het is dus erg belangrijk om een schema aan te houden waarin je de belasting goed op bouwt.

Naast een goed loopschema en een goede looptechniek kan een blessure soms worden voorkomen door het dragen van het juiste schoeisel, een goede warming up en specifieke oefeningen die kunnen bijdragen aan een goede trainingsopbouw.

Fysiotherapie voor hardlopers

Onze jarenlange ervaring en specifieke kennis van hardloopblessures hebben wij samengebracht in een eigen team van de hardloopfysiotherapeuten binnen de praktijk. Samen met partners zoals een hardloopspeciaalzaak, een sportpodoloog en een aantal sportartsen helpen wij jou met het voorkomen en oplossen van hardloopblessures.

Heb je last van pijn tijdens, of na het hardlopen? Maak een afspraak om de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen!

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

22 september 2023
hardloop-fysio-groningen-fysiosportief-2

Onze hardloop fysiotherapeuten vertellen je of je met dat pijntje nou door kan lopen of niet

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar... Lees verder

22 september 2023
volleybal-donitas-fysiotherapie-fysiosportief-groningen-samenwerking

fysiosportief werkt samen met volleybalvereniging Donitas

Vanaf het seizoen 2023 werkt fysiosportief samen met Volleybalvereniging Donitas. We hopen op een sportief en mooi seizoen! fysiosportief staat klaar voor alle teams van Donitas als het gaat om blessures. Samenwerking Volleybalvereniging Donitas en fysiosportief fysiosportief is als clubfysio het komende seizoen het aanspreekpunt voor... Lees verder