Fysiotherapie met tape uitgelegd door Marle

Marle, waarom zie ik af en toe mensen met verschillende soorten tape rondlopen? Dat klopt, er zijn verschillende soorten tape voor verschillende klachten! Ik vertel je er graag meer over. ??‍??

Het bekende stugge (vaak witte) sporttape heeft als doel om de bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht te verkleinen. Het witte sporttape zorgt voor extra ondersteuning en stabilisatie en kunnen blessuregevoelige gewrichten beschermen. Het tape kan ook bijdragen aan het herstel.

Functies van sporttape

  • stabiliseren na een acute blessure en bescherming en ondersteuning bieden in het herstelproces
  • helpen bij pijn in specifiek gewrichten
  • genezing versnellen door weefsel te comprimeren

Bij medical tape (vaak gekleurd en bij ons oranje ?!) is dat juist niet de bedoeling, deze tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. De medical tape heeft een liftend effect op de opperhuid waardoor bloed- en lymfecirculatie worden verbeterd. Daarnaast kan medical tape gebruikt worden om spieren op spanning te brengen of om spieren de nodige rust te geven. Ook kan medical tape extra steun geven aan specifieke gewrichten.

Voordelen medical taping

  • vermindering van druk
  • afname van pijn
  • behoud van bewegingsvrijheid
  • verbeteren spierfunctie.

Denk je dat medical taping jou kan helpen? Maak dan direct een afspraak. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

Meer weten over onze Fysiotherapie met tape?

19 april 2024
rowan-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Rowan, crossfitter en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Rowan Noble en werk sinds 2021 bij fysiosportief. Door de professionele werkwijze, het sportieve team en de ijverige patiënten voelde ik me enorm op mijn plek. In mijn vrije tijd ben... Lees verder

17 april 2024
knie-fysiotherapie-ervaring-fysiosportief-fabian

De ervaring met knie fysiotherapie bij fysiosportief van Fabian

Mijn naam is Fabian Doddema, 34 jaar oud, en ik wil graag mijn verhaal delen over mijn reis naar herstel na mijn derde kruisbandoperatie. Het is een periode geweest vol uitdagingen en overwinningen, en ik ben blij voor de steun die ik heb... Lees verder