Psychosomatische fysiotherapie uitgelegd door Lotte

De relatie tussen lichaam en geest kan een belangrijke factor spelen in het ondervinden van lichamelijke klachten. Zo is stress bijvoorbeeld één van de belangrijkste oorzaken van nekpijn, of schouderpijn. Door stress wordt er namelijk onbewust een overactieve houding aangenomen tijdens werken of zelfs in vrije tijd, waardoor er overbelasting en verkramping van de spieren ontstaat. Dit uit zich vaak in een zeurende pijn, bijvoorbeeld aan het einde van de dag.

Zo zijn er heel veel manieren waarop lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Dat hoeft niet alleen op een negatieve manier te zijn, zoals hierboven beschreven. Denk maar eens aan de endorfines die je aanmaakt tijdens het sporten. Vaak voel je je daarna goed, en vol energie!

Binnen onze praktijk helpt psyschosomatisch fysiotherapeut i.o. Lotte je met het begrijpen en ontdekken van deze relatie tussen lichaam en geest, en de sociale omgeving die hier invloed op kan hebben. 

Lotte over haar behandeling met psychosomatische fysiotherapie

“Binnen mijn behandeling speelt evenwicht in belasting en belastbaarheid van het lichaam een grote rol. Samen proberen we het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid te herstellen. Door bewust contact te maken met het lichaam en de klachten, krijg je inzicht in de factoren die jouw klachten beïnvloeden.

Als je je herkent in deze klachten, voel je dan vrij om contact met me op te nemen. Dan plannen we samen een intakegesprek om jouw situatie in kaart te brengen.”

psychosomatische-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

Vragen over fysiotherapie beantwoord door de fysiotherapeuten van fysiosportief

Wat zijn triggerpoints? Hoe werkt een echo eigenlijk? Wat gebeurt er als de manueel therapeut mijn rug kraakt? Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom leggen onze fysiotherapeuten elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

22 september 2023
hardloop-fysio-groningen-fysiosportief-2

Onze hardloop fysiotherapeuten vertellen je of je met dat pijntje nou door kan lopen of niet

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar... Lees verder

22 september 2023
volleybal-donitas-fysiotherapie-fysiosportief-groningen-samenwerking

fysiosportief werkt samen met volleybalvereniging Donitas

Vanaf het seizoen 2023 werkt fysiosportief samen met Volleybalvereniging Donitas. We hopen op een sportief en mooi seizoen! fysiosportief staat klaar voor alle teams van Donitas als het gaat om blessures. Samenwerking Volleybalvereniging Donitas en fysiosportief fysiosportief is als clubfysio het komende seizoen het aanspreekpunt voor... Lees verder