Vergoeding van fysiotherapie uitgelegd door Marle

Marle, moet ik eigenlijk zelf betalen voor mijn behandelingen fysiotherapie? En hoe zit het dan bijvoorbeeld met de behandelingen van mijn dochter? ? Ik vertel je er graag meer over! ??‍??

Fysiotherapie wordt vaak niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wat je precies vergoed krijgt hangt af van je leeftijd en de reden waarom je bij ons komt!

marle-legt-uit-vergoeding-fysiotherapie-fysiosportief-groningen

Wat kost fysiotherapie?
De kosten voor fysiotherapie zijn erg verschillend en kan je lezen in onze praktijktarieven. Een specialistisch tarief zoals voor manuele therapie of kinderfysiotherapie is bijvoorbeeld wat hoger.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie
Voor de kosten van fysiotherapie kan je een aanvullende verzekering nemen. De vergoeding van fysiotherapie verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering. Lees de polisvoorwaarden goed om te weten hoeveel behandelingen vergoed worden!

Vergoeding van fysiotherapie uit je basisverzekering
Heb je een zogenaamde ‘chronische aandoening’, dan krijg je fysiotherapie vanaf je 21e behandeling vergoed vanuit je basisverzekering. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dan wel zelf. Natuurlijk kun je je hiervoor aanvullend verzekeren. De 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Je kunt bij ons, of bij je zorgverzekeraar navragen of je hiervoor in aanmerking komt.

Vergoeding van fysiotherapie bij kinderen tot 18 jaar
Kinderen tot 18 jaar krijgen altijd de eerste 9 behandelingen – en eventueel een aanvullende extra 9 behandelingen – fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Goed om te weten!
• Het is niet verplicht om eerst een verwijzing bij de huisarts aan te vragen, ieder behandeltraject begint met een intake waarin we kijken naar de klachten en wat we eventueel voor je kunnen betekenen.
• Voor vergoedingen van zorg uit je basisverzekering betaal je vanaf 18 jaar altijd eerst je eigen risico!

Wil je nog meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie?

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

24 april 2024
fysiosportief-haren-rijksstraatweg-148-harens-lyceum

De leerlingen van het Harens Lyceum bezochten fysiosportief Haren Rijksstraatweg 148

Wat een energieke ochtend bij fysiosportief! Het Harens Lyceum bracht vandaag een bezoekje aan ons voor een kijkje achter de schermen van het fysiotherapeutische werk. We deelden onze dagelijkse avonturen als fysiotherapeut en trapten de ochtend af met een warming-up, daarna gingen... Lees verder

23 april 2024
manueel-therapeut-groningen-fysiosportief-2

Pieter van fysiosportief helpt je met manuele therapie

Manuele therapie is gespecialiseerde fysiotherapie voor onderzoek en behandeling van de bewegingen van je gewrichten. Onze manueel therapeut Pieter is een van de manueel therapeuten van fysiosportief en helpt je met manuele therapie. Manuele therapie... Lees verder