Als je artrose hebt dan is het belangrijk dat je zo actief mogelijk blijft bewegen

Dit kan helpen je pijn en andere artrose klachten te verminderen en voorkomt dat je hulpmiddelen nodig hebt.

Je fysiotherapeut helpt je om actief te blijven. Je krijgt voorlichting over verlichting van je pijn en leert je gewrichten handiger te bewegen en je spieren te versterken.

Dit zijn een paar conclusies van de Wereld Fysiotherapie dag, die dit jaar vooral ging over de fysiotherapeutische behandeling van artrose en andere reumatologische aandoeningen.

Fysiotherapie voor artrose

Tijdens de Wereld Fysiotherapie dag, waren dit de kernboodschappen over fysiotherapie voor artrose

  • Artrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening: 520 miljoen mensen over de hele wereld hebben artrose en 60% van de artrose gevallen betreft knie-artrose.
  • In een wereldwijde studie van 291 aandoeningen, werd heup- en knie-artrose gerangschikt als de 11e meest bijdragende aan invaliditeit.
  • De exacte oorzaak van artrose is onduidelijk. Risicofactoren die het risico op artrose verhogen, zijn onder meer: overgewicht of obesitas; een eerdere gewrichtsblessure of gewrichtsoperatie of een voorgeschiedenis van overmatig gewrichtsgebruik hebben; genetica.
  • Lichaamsbeweging is een eerstelijnsbehandeling voor artrose. Een fysiotherapeut kan advies en voorlichting geven over pijnverlichting en manieren om artrose te behandelen. Ze kunnen mensen met artrose leren hoe ze de gewrichtsbeweging kunnen verbeteren en spieren kunnen versterken.
  • Het is belangrijk dat mensen met artrose zo actief mogelijk blijven. Dit kan helpen de pijn te verbeteren, andere symptomen van artrose te verminderen en mensen te helpen onafhankelijk te blijven.
  • Slechts ongeveer een derde van de mensen met artrose zal in de loop van de tijd erger worden, en sommigen zien een verbetering in pijn en invaliditeit. Een fysiotherapeut kan u helpen om actief te blijven.

Wil je meer weten over hoe fysiotherapie voor artrose?

Lees de afbeeldingen onderaan dit artikel of druk op de knop hieronder om ons je vraag te stellen over fysiotherapie voor artrose.

Wereld Fysiotherapie dag over fysiotherapie voor artrose

De Wereld Fysiotherapie dag wordt elk jaar gehouden op 8 september, de dag dat de Wereldfederatie voor Fysiotherapie werd opgericht in 1951. In 2020 veranderde de Wereldfederatie voor Fysiotherapie haar naam in World Physiotherapy. Wereld Fysiotherapie dag is een dag waarop fysiotherapeuten het vak kunnen promoten om te laten zien welke belangrijke rol het beroep speelt voor de gezondheid en het welzijn van de wereldbevolking, het beroep beter te profileren en campagne te voeren uit naam van het beroep en zijn patiënten bij regeringen en beleidsmakers.

Deze informatie ontvingen wij van Fysionieuws en het KNGF

Meer informatie van over fysiotherapie, bewegen en artrose

21 mei 2024
manueel-therapeut-vacature-groningen-fysiosportief

Vacature manueel therapeut bij fysiosportief Groningen

Wij zoeken een enthousiaste manueel therapeut voor ons manueel team van fysiosportief. Ben jij een afgestudeerd manueel therapeut, of in opleiding. Wil jezelf blijven ontwikkelen, samenwerken in een team enthousiaste fysiotherapeuten én word jij blij van manuele therapie. Dan maken we graag kennis met jou! Heb... Lees verder

20 mei 2024
esther-kort-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Esther, feestganger en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Esther kort, 22 jaar oud en woon in Groningen. In 2023 ben ik afgestudeerd en ook gelijk aan het werk gegaan. Tijdens mijn stages en het werken, merkte ik dat... Lees verder