Kennismaken met stagiair fysiotherapie Adriaan

Even voorstellen: mijn naam is Adriaan Doornbos, 29 jaar, 3e jaars deeltijd student aan THIM hogeschool voor Fysiotherapie. Voor ik begon met de studie fysiotherapie heb ik de opleiding Bewegingswetenschappen in Groningen afgerond, met een master in Sport Science.

Naast mijn studie werk ik 2 dagen in het UMCG Centrum voor Revalidatie Beatrixoord in Haren, als bewegingswetenschapper en als laborant in het inspanningslab. Ik loop op maandag, dinsdag en vrijdag stage bij fysiosportief en ben vooral op de locatie Munnekeholm te vinden.

stagiair-fysiotherapie-groningen-adriaan-fysiosportief

Frederik is mijn begeleider, maar daarnaast loop ik ook stage bij Leon en Pieter. Ik voetbal bij Sc Stadspark, daarnaast doe ik aan wielrennen, (golf)surfen en fitness. Mijn vorige stage liep ik op de hartrevalidatie in Beatrixoord, waar patiënten revalideren na een hartoperatie of hartinfarct.

Het verhogen van kracht en conditie, en het terugkrijgen van het vertrouwen in het lichaam zijn belangrijke aspecten uit de revalidatie. Bij fysiosportief zal ik mij onder andere gaan richten op het behandelen en diagnosticeren van sportblessures, en het begeleiden van de revalidatie na orthopedische ingrepen.

Heb jij een knie of schouderblessure, ben je of wordt je binnenkort geopereerd? Grote kans dat we elkaar tegen zullen komen! Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan jouw herstelproces en samen met jou weer het best haalbare niveau te bereiken!

25 februari 2021

Fysiotherapie bewezen effectief!

Onlangs publiceerde onderzoeks- en consultancybureau Ecorys het rapport ‘Substitutie van zorg, Fysio- en Oefentherapie op de juiste plek’. Dit rapport is het resultaat van een onderzoek naar de effectiviteit en kosteneffectiviteit van fysiotherapie en oefentherapie, dat aantoont dat deze vormen van zorg bij 27 van de 39 onderzochte aandoeningen... Lees verder

16 februari 2021
schouderrevalidatie-groningen-fysiosportief-schoudersportief-podcast

Luister de podcast over de schouderrevalidatie van Allard bij Schoudersportief

Wannneer je bij ons in behandeling bent, dan vinden wij het belangrijk om je goed te informeren. We vertellen je graag hoe je blessure is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen. Dit doen we... Lees verder

11 februari 2021
stagiair-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-robin

Kennismaken met stagiair fysiotherapie Naomi

Hi, ik ben Naomi, een 25-jarige studente fysiotherapie. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding. Vanaf februari loop ik 20 weken mee bij Olga, Manon en Roos. Ik heb voor de opleiding fysiotherapie gekozen omdat ik het leuk vind om contact te hebben met... Lees verder