Luister de fysiosportief podcast over de jumpers knee

Wanneer je bij ons in behandeling bent, dan vinden wij het belangrijk om je goed te informeren. We vertellen je graag hoe je blessure is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen.

Dit doen we tijdens je behandeling en ook daaromheen. Bijvoorbeeld via onze informatiefolders en via onze podcasts.

Welkom bij de podcast serie van KNIEsportief Cafe. Het idee van deze podcast serie is om jou als patiënt, lotgenoot of partner te informeren over letsels en behandelingen aan het kniegewricht.

Vandaag gaan onze fysiotherapeut Frederik Sikkema en sportfysiotherapeut Leon Meijer van KNIEsportief dieper in op de jumpers knee, en dat doen we bij voetbalvereniging Be Quick, in het prachtige Haren bij sportpark Esserberg. Waarom hier? Dat wordt duidelijk als je de podcast luistert. Diep verscholen in de kantine gaan wij samen met Bram Bessem, sportarts in het Martini Ziekenhuis in Groningen en volleyballer en ervaringsdeskundige op het gebied van jumpers knee Joost Hop praten over de overbelasting van de kniepees. Hoe ontstaat dit nou, zijn er verschillende fasen herkenbaar en nog belangrijker, hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf?

We sluiten af met wat gouden tips voor deze veel voorkomende blessure. Veel luisterplezier gewenst!

Luister meer podcasts van fysiosportief Fysiotherapie Groningen

Wil je meer podcasts van fysiosportief luisteren? Bezoek ons podcastkanaal op Spotify. Naast de Snijder&Meijer podcast van onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer, luister je daar bijvoorbeeld ook podcasts van KNIEsportief, fysiosportiefcycling en onze manuele therapie.

22 september 2023
hardloop-fysio-groningen-fysiosportief-2

Onze hardloop fysiotherapeuten vertellen je of je met dat pijntje nou door kan lopen of niet

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar... Lees verder

22 september 2023
volleybal-donitas-fysiotherapie-fysiosportief-groningen-samenwerking

fysiosportief werkt samen met volleybalvereniging Donitas

Vanaf het seizoen 2023 werkt fysiosportief samen met Volleybalvereniging Donitas. We hopen op een sportief en mooi seizoen! fysiosportief staat klaar voor alle teams van Donitas als het gaat om blessures. Samenwerking Volleybalvereniging Donitas en fysiosportief fysiosportief is als clubfysio het komende seizoen het aanspreekpunt voor... Lees verder