WANNEER IS HET ZINVOL OM EEN FYSIOTHERAPEUT TE BEZOEKEN?

Als je bij ons in behandeling bent, dan willen wij je goed informeren. Natuurlijk over de oplossing van je bewegingsprobleem, maar ook over de organisatie van je behandeling. Bijvoorbeeld met deze informatie over wanneer het zinvol is om een fysiotherapeut te bezoeken.

Wat een fysiotherapeut voor jou kan doen

Om erachter te komen wat een fysiotherapeut voor jou kan doen, is eerst belangrijk om te weten wat een fysiotherapeut precies is. Kort gezegd is een fysiotherapeut iemand met specialistische kennis op het gebied van houding en beweging. De fysiotherapeut helpt jou met voorkomen, verhelpen of verminderen van deze lichamelijke klachten om jou zo weer optimaal te doen bewegen.

De zorg van een fysiotherapeut past dus bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Dit wordt vaak gedaan door middel van mobilisatietechnieken om jou beter te doen bewegen, trainingsmethoden om jou sterker te maken en adviezen en coaching om ervoor te zorgen dat jij in je dagelijks leven een goede balans kan maken om jouw lichaam niet overmatig te belasten.

Wanneer het zinvol is om een fysiotherapeut te bezoeken

Om na te gaan of het zinvol is om een fysiotherapeut te bezoeken, kun je jezelf dus afvragen of jij last hebt van een klacht waardoor je minder goed kan bewegen. Maar dit is niet het enige waar de fysiotherapeut, mits gespecialiseerd, jou mee kan helpen.

Binnen onze praktijk is er naast het aanbod van algemene fysiotherapie nog een gevarieerd aanbod aan specifieke klachten waar we jou mee kunnen helpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, rugklachten, psychosomatische klachten, maar ook helpen wij je bijvoorbeeld met blessurevrij hardlopen.

Een fysiotherapeut zorgt dat jij vrijuit kan bewegen

In de kern helpt de fysiotherapeut jou dus met alles wat met bewegen, gezondheid en sport te maken heeft. Of dit nou preventief is, of juist na een operatie, samen met jou maakt de fysiotherapeut een persoonlijk plan om jouw lichamelijke klachten zo snel en compleet mogelijk op te lossen.

Ben jij nieuwsgierig geworden of wij jou kunnen helpen met jouw specifieke klacht? Kijk dan eens rond op onze website of stel je vraag in onderstaand contactformulier, dan vertellen wij jou snel of we een gerichte oplossing kunnen bieden!

Meer informatie over je behandeling bij fysiosportief

Voor meer informatie over de eerste afspraak, de intake bij een fysiotherapeut kun je ook eens kijken op onze webpagina met informatie over je behandeling bij fysiosportief. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de organisatie van je behandeling en stel je ons je eigen vraag.