Kennismaken met SCHOUDERsportief

De schouder is het meest bewegelijke gewricht van je lichaam, en dat is maar goed ook want je moet er veel mee kunnen bewegen! Het kommetje van de schouder is erg klein, en dit zorgt ervoor dat de schouder op heel veel manieren vrij kan bewegen. Het nadeel hiervan is echter dat het gewricht wat minder beschermd wordt door bottige delen, en dat hiervoor gecompenseerd moet worden. Dit gebeurt door kapsels, spieren, pezen en banden van het schoudergewricht. De samenwerking tussen al deze verschillende spieren is echter enorm complex, en soms ontstaat er een disbalans waardoor schouderklachten ontstaan. Daarnaast zijn schouders vaak onderhevig aan allerlei blessures. Denk aan het vallen op uitgestrekte arm, of blessures die tijdens volleybal of basketbal bijvoorbeeld kunnen optreden. Of de schouder die uit de kom gaat, bijvoorbeeld als je hypermobiel bent.

Het is erg belangrijk dat er dan een fysiotherapeut naar kijkt die de beste manier weet om jouw specifieke schouder zo goed mogelijk weer belastbaar te maken. En dat kan alleen als die fysiotherapeut veel schouders in zijn praktijk heeft gezien en op die manier ervaring heeft opgebouwd.

SCHOUDERsportief is een team van ervaren fysiotherapeuten op het gebied van schouderklachten en alle klachten die daar direct of indirect mee te maken hebben. Dit team is gestart door Frederik Sikkema en Leon Meijer, twee fysiotherapeuten met een voorliefde voor revalidatie en sport. Daarom zien zij in de praktijk ook veel schouderletsels. Tot dit team behoort ook collega en manueel therapeut Pieter Prins. Pieter heeft zich na zijn master manuele therapie toegelegd op schouderklachten en de relatie die deze klachten kunnen hebben met de wervelkolom.

Frederik, Leon en Pieter zijn van mening dat jouw schouderklacht alleen de beste zorg kan krijgen als er (mocht dit nodig zijn) snel door verschillende disciplines naar de schouder gekeken kan worden. Daarom hebben wij direct contact met sportartsen en orthopeden uit de regio en werken nauw samen met de orthopeden van de Bergman Clinics uit Naarden en OCON Almelo/Hengelo. Deze samenwerking van kennis en expertise maakt het mogelijk alle belangrijke aspecten rondom jouw schouderklacht continu te monitoren en optimaal op elkaar af te stemmen. Teamwork!

schouder-fysiotherapie-groningen-fysiosportief
24 april 2024
fysiosportief-haren-rijksstraatweg-148-harens-lyceum

De leerlingen van het Harens Lyceum bezochten fysiosportief Haren Rijksstraatweg 148

Wat een energieke ochtend bij fysiosportief! Het Harens Lyceum bracht vandaag een bezoekje aan ons voor een kijkje achter de schermen van het fysiotherapeutische werk. We deelden onze dagelijkse avonturen als fysiotherapeut en trapten de ochtend af met een warming-up, daarna gingen... Lees verder

23 april 2024
manueel-therapeut-groningen-fysiosportief-2

Pieter van fysiosportief helpt je met manuele therapie

Manuele therapie is gespecialiseerde fysiotherapie voor onderzoek en behandeling van de bewegingen van je gewrichten. Onze manueel therapeut Pieter is een van de manueel therapeuten van fysiosportief en helpt je met manuele therapie. Manuele therapie... Lees verder