Fysiotherapie voor liesklachten uitgelegd door Martijn van fysiosportief

Liesklachten komen voor bij allerlei sporten. Deze klachten kenmerken zich door pijn in de liesstreek, die soms uitstraalt naar je bil of de binnenkant van je bovenbeen. Vaak is tijdens een liesblessure een van de locaties geïrriteerd, soms komt het voor dat er irritatie op twee of meer locaties aanwezig is. 

Er zijn twee manieren waarop liesklachten vaak ontstaan, acuut en geleidelijk. Bij acute liesklachten is er een duidelijk – vaak explosief – moment waarop de klachten ontstaan. Bij geleidelijke liesklachten ontstaan de klachten omdat er een disbalans is tussen de belastbaarheid – hoe sterk is de liesregio – en de belasting – de eisen van de sport- . 

Er zijn een aantal risicofactoren die de kans op liesklachten vergroten: eerdere liesblessures, sporten op hoog niveau, verminderde kracht van de adductoren, bilspieren en flexoren en minder goede voorbereiden op het competitieseizoen bij sporters.

Wat je zelf kan doen bij liesklachten

In veel gevallen is een periode van rust en het verminderen van de – sport gerelateerde – belasting voldoende om voor een natuurlijk herstel te zorgen. Bij veel pijn valt te overwegen om gebruik te maken van NSAID’s als ibuprofen of paracetamol. Meestal zijn de klachten na drie weken zodanig afgenomen dat het weer mogelijk is om rustig te gaan sporten en de intensiteit weer op te bouwen. 

Fysiotherapie voor liesklachten door Martijn van fysiosportief Groningen

Hallo, ik ben Martijn, fysiotherapeut bij fysiosportief en gespecialiseerd in fysiotherapie voor liesklachten Ik geef je inzicht in je klachten – wat is er precies aan de hand? – en adviezen over het verminderen van je – sport gerelateerde – belasting. Ook behandel ik je lies met massagevormen. Daarna gaan we samen aan de slag in de oefenzaal om je lies zo sterk mogelijk te maken, zodat jij het vertrouwen weer vindt om je sport te hervatten!

Vragen over fysiotherapie beantwoord door een fysiotherapeut van fysiosportief

Wat gebeurt er als de manueel therapeut mijn rug kraakt? Wat zijn triggerpoints? Hoe kan ik mijn schouder zelf stabiel maken? Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom leggen onze fysiotherapeuten elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

22 september 2023
hardloop-fysio-groningen-fysiosportief-2

Onze hardloop fysiotherapeuten vertellen je of je met dat pijntje nou door kan lopen of niet

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar... Lees verder

22 september 2023
volleybal-donitas-fysiotherapie-fysiosportief-groningen-samenwerking

fysiosportief werkt samen met volleybalvereniging Donitas

Vanaf het seizoen 2023 werkt fysiosportief samen met Volleybalvereniging Donitas. We hopen op een sportief en mooi seizoen! fysiosportief staat klaar voor alle teams van Donitas als het gaat om blessures. Samenwerking Volleybalvereniging Donitas en fysiosportief fysiosportief is als clubfysio het komende seizoen het aanspreekpunt voor... Lees verder